Blogg

Följ med på kajakkurs!

Vill du lära dig paddla kajak? Då är du välkommen på kajakkurs med mig. Sedan 1999 håller jag kurser runt om i Stockholms skärgård. Genom åren har jag haft nöjet att ta emot över 3000 deltagare på kajakkurs. De flesta på nybörjarnivå, men genom åren har det även blivit många teknikkurser, rollkurser, instruktörsutbildningar, surfkurser etc.

SKF klippklätterinstruktör, UIAA Rock climbing instructor, NF klatreinstruktør 1

Följ med på klätterkurs!

Vill du lära dig klättra eller ta din klättring ut i lite större miljöer? Då är du välkommen på klätterkurs med mig. Mitt klätterhjärta bultar mest för klättring i sköna miljöer, så numera jobbar jag mestadels ute.

Malta climbing

Brant nyår på Malta

Klättrade på Malta över nyår. Klättringen var långt över förväntan! Som här på Ghar Lapsi där Nikki klättrar Scoop and Areté 6b+ med utsikt över Medelhavet. Största intrycken är några långa lätta välbultade multipitch-turer från vattenbrynet och de relativt beskedliga turerna i grottformationer med utsikt över Medelhavet.

Vandra i fjällen, Staffan Ekholm

Bok-release! Nu finns min fjällbok ute i bokhandeln.

Äntligen är den klar! Boken som jag drömt om att skriva sedan 10-års åldern. kanske inte i det stora coffy-table format som jag hade drömt om, men mer användbar. Här får du mina bästa tips för en bekväm vandring mellan stugor eller med tält i packningen. Och så avslöjar jag mina pärlor i fjällen! Ut och gå i sommar. Det ska jag!

Magasin skärgård, Vinterpaddling Staffan Ekholm

Skrev om iskall paddling i Magasin skärgård 4-2014

Den här artikeln borde jag egentligen ha skrivit för länge sedan. Jag gjorde paddlingen för flera år sedan med mina paddelvänner Göran och Timo. Turen utvecklade sig inte direkt till en söndagspicknick genom skärgården, så när jag med värkande armar och inflammation i armbågen, kom hem till skrivbordet så blev det aldrig något skrivet.

NF Klatreinstruktør 1 UIAA Rock climbing instructor multipitch

Följ med mig på klätterkurs! Klättring är en stor del av mitt liv. En passion som jag tycker det är väldigt trevligt att få dela med mig av till andra. Jag har klättrat i snart 20 år och hållit kurser nästan lika länge. Jag är SKF auktoriserad klippklätterinstruktör, NF Klatreinstruktør 1 UIAA Rock Climbing Instructor multipitch.

Paddla kajak i Stockholms skärgård 2:a upplagan

Andra upplagan...

Min guidebok "Paddla kajak i Stockholms skärgård" har verkligen haft behov av uppdatering. Nya översiktskartor, förbättrade turkartor, 90 nya bilder, uppdaterad information, nytt omslag gör den nästan till en helt ny bok. Därför har vi även putsat på titeln. Boken heter numera "Paddla kajak i Stockholms skärgård - den kompletta guide till paddling mellan Arholma och Landsort"

Andra upplagan...

av Kajakhandboken i butik. Inga stora förändringar, men ett nytt omslag, några omskrivna texter, bättre färgmättnad på ett nytt papper samt några bytta bilder gör boken ett litet snäpp finare och bättre tycker jag.

Friskispressen

Stenåldern...

Någon gång på stenåldern. Lång innan hjälmkameror som GoPro blivit var mans egendom. På den tiden då ett vettigt undervattenhus till en analog kamera (ni vet en sådan med filmrulle som lämnades in på framkallning så att man fick vänta lite på att se resultatet) kostade över 20 000.

Nässköljning i Nordsjön

Mot Stadtlandet!

Efter två och ett halvt års fantastiskt roligt slit har jag äntligen lämnat Fjällboken vidare till formgivare Richard! Men ingen rast och ingen ro. Nu blir det fullt fokus på min nästa bok "Kajakhandboken 2" som avhandlar lite mer spännade paddling än sin föregångare. Bland annat vinterpaddling, rolltekniker och paddling i nedförsbacke... havssurf. Dags att rulla mot Norge igen alltså.

Pages